blog_more

Seminarium RODO - thank you!

 

10 lipca 2019 r. we Włoskiej Izbie Handlowo-Przemysłowej w Polsce (Camera di Commercio e dell’Industria Italiana in Polonia, CCIIP), Michał Kluska, Alfio Mancani oraz Aleksandra Zomerska, prawnicy z Kancelarii Domański Zakrzewski Palinka, przeprowadzili szkolenie z RODO.

Na spotkaniu adwokat Michał Kluska podsumował rok funkcjonowania RODO w Polsce oraz podzielił się swoim doświadczeniem i praktyką odnośnie problemów, z jakimi zmagają się przedsiębiorcy, którzy na co dzień przetwarzają dane osobowe, m.in. wyjaśniona została kwestia potrzeby pobierania zgód na przetwarzanie danych osobowych, czy też zawierania umów powierzenia danych osobowych. 

Z uwagi na pierwsze kary finansowe, jakie zostały nałożone na przedsiębiorców za naruszenie przepisów RODO, adwokat Michał Kluska omówił również rozstrzygnięcia poszczególnych urzędów ochrony danych osobowych w UE oraz od strony praktycznej wyjaśnił jak przedsiębiorcy powinni przygotować się do ewentualnych kontroli PUODO, a także jakie powinni podjąć kroki w przypadku stwierdzenia naruszenia ochrony danych osobowych.

Wszystkim uczestnikom oraz Kancelarii Domański Zakrzewski Palinka dziękujemy za udział w spotkaniu.

 

Polecane

post3

IABM2019 - OFERTA EARLY BIRDS TYLKO DO 31.07!

Rozpoczynamy rejestrację do udziału w 3-ciej edycji IABM2019, która odbędzie się 13-14 listopada 2019 w Dąbrowie Górniczej!  Do 31 lipca będzie możliwa rejestracja w ramach oferty EARLY BIRDS (dla członków...

więcej
post3

BELLAVITA EXPO WARSZAWA 2019

Włoska Izba Handlowo Przemysłowa w Polsce jest partnerem instytucjonalnym targów Bellavita Expo 2019 Po wielkim sukcesie poprzednich edycji, Bellavita Expo, najważniejsze profesjonalne targi poświęcone kuchni włoskiej oraz winu za...

więcej