blog_more

Seminarium RODO - thank you!

 

10 lipca 2019 r. we Włoskiej Izbie Handlowo-Przemysłowej w Polsce (Camera di Commercio e dell’Industria Italiana in Polonia, CCIIP), Michał Kluska, Alfio Mancani oraz Aleksandra Zomerska, prawnicy z Kancelarii Domański Zakrzewski Palinka, przeprowadzili szkolenie z RODO.

Na spotkaniu adwokat Michał Kluska podsumował rok funkcjonowania RODO w Polsce oraz podzielił się swoim doświadczeniem i praktyką odnośnie problemów, z jakimi zmagają się przedsiębiorcy, którzy na co dzień przetwarzają dane osobowe, m.in. wyjaśniona została kwestia potrzeby pobierania zgód na przetwarzanie danych osobowych, czy też zawierania umów powierzenia danych osobowych. 

Z uwagi na pierwsze kary finansowe, jakie zostały nałożone na przedsiębiorców za naruszenie przepisów RODO, adwokat Michał Kluska omówił również rozstrzygnięcia poszczególnych urzędów ochrony danych osobowych w UE oraz od strony praktycznej wyjaśnił jak przedsiębiorcy powinni przygotować się do ewentualnych kontroli PUODO, a także jakie powinni podjąć kroki w przypadku stwierdzenia naruszenia ochrony danych osobowych.

Wszystkim uczestnikom oraz Kancelarii Domański Zakrzewski Palinka dziękujemy za udział w spotkaniu.

 

Polecane

post3

Nagranie webinaru “Road to IABM” #1 “The new normal in Automotive”

Publikujemy dla Państwa nagranie webinaru z serii Road to IABM #1 pt.: "The new normal in automotive" Data: 07.05.2020 Godzina: 13:00-15:00 Język: angielski Gorące podziękowania dla współprganizatorów: Katowickiej Specjalnej...

więcej
post3

Webinar “Road to IABM” #1 - "The new normal in automotive"

W imieniu Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce, Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej i klastra Silesia Automotive & Advanced Manufacturing - organizatorów International Automotive Business Meeting (IABM), mamy...

więcej
post3

NAGRANIE WEBINARU "Wsparcie dla płynności firm – propozycje Polskiego Funduszu Rozwoju dla mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw"

Publikujemy dla Państwa nagranie webinaru #6 "Wsparcie dla płynności firm – propozycje Polskiego Funduszu Rozwoju dla mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw" Data: wtorek 28 kwietnia 2020Godz.: 11:00 – 12:00Język:...

więcej