blog_more

MASTERCLASS: WŁOSKIE SERY DOP /ChNP

 

PRAWDZIWIE WŁOSKI SMAK – Masterclass: włoskie sery DOP/ChNP
Data: 19.11.2019
Pierwsza klasa mistrzowska: 10: 00-13: 30
Druga klasa mistrzowska: 17: 00-20: 30
Lokalizacja: Akademia Kulinarna Whirpool, Soho Factory, Mińska 25 / Lokal 57, 03-808 Warszawa

Pierwsze Masterclass projektu True Italian Taste odbędzie się 19 listopada, przedsięwzięcie  jest promowane  i finansowane przez Włoskie Ministerstwo Rozwoju Gospodarczego (MiSE), a realizowane przez Assocamerestero - Stowarzyszenie Włoskich Izb Handlowych za granicą, w celu przeciwdziałania zjawisku Italian Sounding i ochrony autentycznego włoskiego produktu wysokiej jakości.
Masterclass będzie poświęcony włoskim serom, ze szczególnym uwzględnieniem:
• Parmigiano Reggiano DOP(ChNP)
• Pecorino Toscano DOP(ChNP)
• Gorgonzola DOP(ChNP)
• Mozzarella di Bufala Campana DOP(ChNP)
Masterclass organizowane jest dla dwóch grup docelowych. Rano będzie skierowany do restauratorów, importerów i dystrybutorów włoskich produktów działających w Polsce.
Po południu poświęcone będzie polskim blogerom i influencerom.

Program Masterclass:
PORANNE MASTERCLASS DLA RESTAURACJI I DYSTRYBUTORÓW
10:00 Rejestracja gości
10:20 Prezentacja włoskiego projektu True Italian Taste (Emiliano Castagna, wiceprezes Włoskiej Izby Handlowej w Polsce, ekspert włoskiej kultury kulinarnej i wina)
10:30 Prezentacja serów (Emiliano Castagna, wiceprezes Włoskiej Izby Handlowej w Polsce, ekspert włoskiej kultury kulinarnej i wina)
• Parmigiano Reggiano DOP(ChNP)
• Pecorino Toscano DOP (ChNP)
• Gorgonzola DOP(ChNP)
• Mozzarella di Bufala Campana DOP(ChNP)
11:30 Degustacja potraw przygotowanych przez szefa kuchni Marco Ghia - przy użyciu serów DOP(ChNP) (przepisy dla restauratorów w celu podkreślenia jakości serów)
12:45 czas na pytania 
13:30 zakończenie wydarzenia
POPOŁUDNIOWE MASTERCLASS DLA MEDIÓW, INFLUENCER, BLOGGER
17:00 Rejestracja gości
17:20 Prezentacja włoskiego projektu True Italian Taste (Emiliano Castagna, wiceprezes Włoskiej Izby Handlowej w Polsce, ekspert włoskiej kultury kulinarnej i wina)
18:30 Warsztaty gotowania z udziałem gości, pod okiem szefowej kuchni Cristiny Catese – przygotowanie po jednym daniu z każdego rodzaj  sera (przepisy na domowe gotowanie, w celu podkreślenia jakości serów)
19:45 Czas  na degustację i pytania 
20:30 Koniec wydarzenia

 

Polecane

post3

Nagranie webinaru “Road to IABM” #1 “The new normal in Automotive”

Publikujemy dla Państwa nagranie webinaru z serii Road to IABM #1 pt.: "The new normal in automotive" Data: 07.05.2020 Godzina: 13:00-15:00 Język: angielski Gorące podziękowania dla współprganizatorów: Katowickiej Specjalnej...

więcej
post3

Webinar “Road to IABM” #1 - "The new normal in automotive"

W imieniu Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce, Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej i klastra Silesia Automotive & Advanced Manufacturing - organizatorów International Automotive Business Meeting (IABM), mamy...

więcej
post3

NAGRANIE WEBINARU "Wsparcie dla płynności firm – propozycje Polskiego Funduszu Rozwoju dla mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw"

Publikujemy dla Państwa nagranie webinaru #6 "Wsparcie dla płynności firm – propozycje Polskiego Funduszu Rozwoju dla mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw" Data: wtorek 28 kwietnia 2020Godz.: 11:00 – 12:00Język:...

więcej