blog_more

BARBAGIA SERCE SARDYNII – Projekt promujący region Barbagia

 

Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce (CCIIP) ma zaszczyt przedstawić projekt promujący Barbagię, górzysty obszar w samym sercu Sardynii, poprzez zaprezentowanie produktów kulinarnych, którymi się szczyci. 

Od 23 lipca do 6 sierpnia będziecie mogli poznać Barbagię poprzez projekt  #barbagiasercesardynii 

Barbagia to rozległy obszar górski o bogatej historii i tradycji, znajdujący się na skraju masywu Gennargentu. 

Po raz pierwszy sardyńskie miejscowości Belvi’, Ollolai i Seulo, przy wsparciu CCIIP, postanowiły wypromować w Polsce najbardziej cenione produkty enogastronomiczne z Barbagii. 

Bądźcie gotowi na niesamowitą  przygodę degustacyjną tradycyjnych produktów, z  wyżej wspomnianych trzech miejscowości, niebawem dostępnych do nabycia w punktach sprzedaży oraz wybranych restauracjach na terenie Warszawy i Krakowa. 

 

Dziękujemy wszystkim partnerom projektu za przyczynienie się do promowania Barbagii w Polsce:

 

 

 

Dowiedzcie się gdzie i kiedy można zasmakować produktów z Barbagii w Warszawie i Krakowie: 

 

WARSZAWA 

 

  • ACETO BALSAMICO – od 23 lipca  
  • BOUCHERIE DE VARSOVIE – od 23 lipca  
  • TASTE STORE - od 30 lipca  
  • HERITAGE (Kabaty) – od 30 lipca 
  • TUTTO BENE – od 6 sierpnia 

 

 

KRAKÓW

 

  • PORTOBELLO – od 24 lipca 
  • SANT’ANTIOCO – od 31 lipca 

 

W dniu 6 sierpnia na terenie AKW odbędzie się również wieczór degustacyjny produktów tradycyjnych. Liczba miejsc jest ograniczona, więc prosimy o dokonanie wcześniejszej rezerwacji.

Dokonajcie rezerwacji lub dowiedzcie się więcej, klikając tutaj.

Firmy oraz produkty projektu Barbagia Serce Sardynii:  

Azienda Profumi e Sapori di Montagna Srl - https://www.salumificiodibelvi.com/contattaci.php 

 

  • PROSCIUTTO DI BELVI’  
  • SALSICCIA AFFUMICATA DI BELVI’  
  • SALSICCIA NORMALE DI BELVI’  
  • GUANCIALE DI BELVI’ 

 

 

Dolciaria Arangino - https://www.facebook.com/Dolciaria-Arangino-442255589266971/ 

 

  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’  
  • DOLCI PABASSINU DI BELVI’  
  • DOLCI FRUTTI DI BOSCO DI BELVI’  

 

 

Dolciaria Sabores Antigos - https://www.saboresantigos.eu/index.php 

 

  • DOLCI CASCHETTES DI BELVI’  
  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’ 

 

 

Azienda agricolo Massimo Sechi -  https://www.facebook.com/pages/category/Agriculture/Azienda-agricola-di-Massimo-Sechi-101328861597512/ 

 

  • FORMAGGIO SEMISTAGIONATO DI CAPRA DI SEULO  
  • FORMAGGIO FRESCO DI CAPRA DI SEULO 

 

 

Panificio dolcificio Stefano Secci di Seulo - https://www.facebook.com/Pistoccus-e-nuxi-di-Secci-Seulo-781137908652712/ 

 

  • DOLCI TIPICI DI SEULO 

 

 

Azienda agricolo Giorgio Secci  

 

  • MIELE DI CORBEZZOLO DI SEULO 
  • MIELE DI CASTAGNO DI SEULO 
  • MIELE DI TIMO DI SEULO 

 

 

La Genuina Srl - http://www.lagenuinaonline.it/ 

 

  • SALAMINO DI PECORA DI OLLOLAI 
  • PROSCIUTTO DI PECORA DI OLLOLAI 
  • SALAMINO DI BOVINO SARDO 

 

 

Panifico Soru Ovodda -  https://www.panecarasausoru.it/ 

 

  • PANE CARASAU GUTTIAU DI OVODDA 

 

 

Ladu Ollolai 

 

  • FORMAGGIO FIORE SARDO DI OLLOLAI 

 

 

Polecane

post3

Komunikat Prasowy: International Automotive Business Meeting 2020 - Online Edition

20 października odbył się International Automotive Business Meeting, kluczowe wydarzenie z sektora motoryzacyjnego. Głownymi tematami IABM2020 były pojazdy autonomiczne i elektromobilność i po raz pierwszy wydarzenie odbyło się...

więcej
post3

RUSZYŁY ZAPISY NA IABM2020

    RUSZYŁY ZAPISY NA IABM2020 Nie przegap kolejnej edycji International Automotive Business Meeting (IABM), która odbędzie się już 20 października 2020 roku.   Edycja 2020 International Automotive Business Meeting odbędzie...

więcej
post3

INFORMACJA PRASOWA - WALNE ZGROMADZENIE CZŁONKÓW Z DNIA 24 WRZEŚNIA 2020 R.

  Walne Zgromadzenie Członków Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce, które odbyło się dzisiaj tj. 24 września 2020 r., powołało nowy Zarząd Izby, który będzie pełnić swoją funkcję do momentu zatwierdzenia...

więcej