blog_more

BARBAGIA SERCE SARDYNII – Projekt promujący region Barbagia

 

Włoska Izba Handlowo-Przemysłowa w Polsce (CCIIP) ma zaszczyt przedstawić projekt promujący Barbagię, górzysty obszar w samym sercu Sardynii, poprzez zaprezentowanie produktów kulinarnych, którymi się szczyci. 

Od 23 lipca do 6 sierpnia będziecie mogli poznać Barbagię poprzez projekt  #barbagiasercesardynii 

Barbagia to rozległy obszar górski o bogatej historii i tradycji, znajdujący się na skraju masywu Gennargentu. 

Po raz pierwszy sardyńskie miejscowości Belvi’, Ollolai i Seulo, przy wsparciu CCIIP, postanowiły wypromować w Polsce najbardziej cenione produkty enogastronomiczne z Barbagii. 

Bądźcie gotowi na niesamowitą  przygodę degustacyjną tradycyjnych produktów, z  wyżej wspomnianych trzech miejscowości, niebawem dostępnych do nabycia w punktach sprzedaży oraz wybranych restauracjach na terenie Warszawy i Krakowa. 

 

Dziękujemy wszystkim partnerom projektu za przyczynienie się do promowania Barbagii w Polsce:

 

 

 

Dowiedzcie się gdzie i kiedy można zasmakować produktów z Barbagii w Warszawie i Krakowie: 

 

WARSZAWA 

 

  • ACETO BALSAMICO – od 23 lipca  
  • BOUCHERIE DE VARSOVIE – od 23 lipca  
  • TASTE STORE - od 30 lipca  
  • HERITAGE (Kabaty) – od 30 lipca 
  • TUTTO BENE – od 6 sierpnia 

 

 

KRAKÓW

 

  • PORTOBELLO – od 24 lipca 
  • SANT’ANTIOCO – od 31 lipca 

 

W dniu 6 sierpnia na terenie AKW odbędzie się również wieczór degustacyjny produktów tradycyjnych. Liczba miejsc jest ograniczona, więc prosimy o dokonanie wcześniejszej rezerwacji.

Dokonajcie rezerwacji lub dowiedzcie się więcej, klikając tutaj.

Firmy oraz produkty projektu Barbagia Serce Sardynii:  

Azienda Profumi e Sapori di Montagna Srl - https://www.salumificiodibelvi.com/contattaci.php 

 

  • PROSCIUTTO DI BELVI’  
  • SALSICCIA AFFUMICATA DI BELVI’  
  • SALSICCIA NORMALE DI BELVI’  
  • GUANCIALE DI BELVI’ 

 

 

Dolciaria Arangino - https://www.facebook.com/Dolciaria-Arangino-442255589266971/ 

 

  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’  
  • DOLCI PABASSINU DI BELVI’  
  • DOLCI FRUTTI DI BOSCO DI BELVI’  

 

 

Dolciaria Sabores Antigos - https://www.saboresantigos.eu/index.php 

 

  • DOLCI CASCHETTES DI BELVI’  
  • DOLCI BUCCONETTES DI BELVI’ 

 

 

Azienda agricolo Massimo Sechi -  https://www.facebook.com/pages/category/Agriculture/Azienda-agricola-di-Massimo-Sechi-101328861597512/ 

 

  • FORMAGGIO SEMISTAGIONATO DI CAPRA DI SEULO  
  • FORMAGGIO FRESCO DI CAPRA DI SEULO 

 

 

Panificio dolcificio Stefano Secci di Seulo - https://www.facebook.com/Pistoccus-e-nuxi-di-Secci-Seulo-781137908652712/ 

 

  • DOLCI TIPICI DI SEULO 

 

 

Azienda agricolo Giorgio Secci  

 

  • MIELE DI CORBEZZOLO DI SEULO 
  • MIELE DI CASTAGNO DI SEULO 
  • MIELE DI TIMO DI SEULO 

 

 

La Genuina Srl - http://www.lagenuinaonline.it/ 

 

  • SALAMINO DI PECORA DI OLLOLAI 
  • PROSCIUTTO DI PECORA DI OLLOLAI 
  • SALAMINO DI BOVINO SARDO 

 

 

Panifico Soru Ovodda -  https://www.panecarasausoru.it/ 

 

  • PANE CARASAU GUTTIAU DI OVODDA 

 

 

Ladu Ollolai 

 

  • FORMAGGIO FIORE SARDO DI OLLOLAI 

 

 

Polecane

post3

NIE PRZEGAP: Webinar “Road to IABM” #2 - "Poland and Silesia – the right location for business and foreign automotive investments"

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na drugi webinar z cyklu “Road to IABM”.Webinar “Road to IABM” #2: Polska i Śląsk – najlepsza lokalizacja dla biznesu i zagranicznych inwestycji w sektorze...

więcej
post3

NAGRANIE WEBINARU "Factoring w czasach koronawirusa"

Publikujemy dla Państwa nagranie webinaru #7 pt.: "Faktoring w czasach koronawirusa" Data: 09.06.2020 Godzina: 11:00 Język: angielski Szczególne podziękowania dla naszych speaker'ów, którymi w tej edycji byli: Paweł...

więcej
post3

Webinar CCIIP: "Faktoring w dobie koronawirusa"

Włoska Izba rozpoczęła projekt webinarów sektorowych, podczas których omawiane są tematy ważne dla przedsiębiorców w dobie światowego kryzysu związanego z epidemią koronawirusa. Celem projektu jest dostarczenie...

więcej